Fransız keşfi macaronlar, bizim yıllarca acıbadem kurabiyesi diye severek tükettiklerimiz kıvamında ama çok daha renkli, değişik lezzetli!! Macaron seven ve nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenler için USLA ve MSA'da workshoplar düzenleniyor. Sadece 3 saat ayırıp 3 çeşit macaron yapmayı öğrenebilir, yaratıcılığınızla bunlara yenilerini ekleyebilirsiniz.
Bugün USLA'da 6 kişilik bir ekip olarak işe koyulduk. Şef Nur Aktı ve 3 yardımcısı eşliğinde çok da eğlenceli vakit geçirdik. 2 kişi bir istasyonda birlikte çalışmak üzere macaron yaptık. Size tarif vermek isterdim ama dikkat etmek belli noktalar var, bu şekilde aktarmaktansa tecrübe etmenizi tavsiye edicem.
Macaronlar iyi hoş, evde de yapmak mümkün fakat üzücü bir haber şu ki evde kullandığımız fırınlar bunun için çok da uygun değil. Daha profesyonel ve özel fırınlar gerektiği için evde kendi yapacaklarımız dışarıdan satın aldıklarımızın tıpkısının aynısı olamayabilir, hatta olmayacaktır (tat olarak değil, tip olarak). Macaron yaparken içindeki ganajın 1 gün öncesinden buzdolabında bekletilmesi ya da 4 saat şoklanması gerekiyor. Yani yapması uzun, maliyet açısından da malzemeleri bakımından biraz pahalıya mal olabilir. Yine de macarona aşığım diyenler için sorun olmayacaktır.
Güzel bir etkinlikti. Tek başınıza, arkadaşınızla, ailenizle, belki de sevgilinizle katılıp eğlenebilirsiniz. Tavsiye ederim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder